Vračar oblepljen pozivima na linč gejeva

Organizatori Parade ponosa, zakazane za 6. oktobar, veruju da su ove nalepnice, kojima je Vračar oblepljen, pretnja desničarskih organizacija.

- To je u stilu plakata kakve smo i ranije imali i zbog kojih je suđeno Obradoviću i drugima. Tužilaštvo bi moralo da reaguje - kaže za "Kurir" Goran Miletić iz tima Beograd prajda.

Predrag Azdejković, predsednik Gej lezbijskog info centra, kaže da plakate treba shvatiti veoma ozbiljno.

- Ta fotografija je nastala u jednoj od bivših sovjetskih republika kada su prvi put pokušali da održe Paradu ponosa. Nalepnica je u boji, što pokazuje da je budžet desničarskih organizacija veći - kaže Azdejković za "Kurir".

Ovaj list piše i da Miša Vacić iz organizacije Srpski narodni pokret Naši 1389 negira da članovi tog pokreta stoje iza plakata na Vračaru.

- Mislim da su fotografiju napravili ljudi iz LGBT grupa kako bi dodatno skrenuli pažnju na sebe i događaje u oktobru. Nikad nijedan pripadnik 1389 nije učestvovao ni u kom činu nasilja. Fotografija je provokacija - ističe Vacić.

Slično tvrdi i Mladen Obradović, predsednik Obraza, koji kaže da nema nikakva saznanja u vezi sa nalepnicama, ali ističe da su oni indikativni jer ukazuju da je "većina građana Srbije protiv održavanja parade srama".

- Svako ko priziva paradu srama priziva da se desi ono što se desilo 2010.

Pogledajte još