Đoković u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu

BEOGRAD, 18. marta 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo turnira u Indijan Velsu na kome je postavljen za trećeg nosioca, pošto je pobedio 64. igrača sveta Tomija Hasa iz Nemačke sa 2:0 (6:2, 7:5) u trećoj rundi takmičenja.

Đoković, branilac titule šampiona, u četvrtfinalu turnira igraće sa pobednikom duela 16. nosioca u Indijan Velsu Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske i 49. tenisera sveta Sema Kvirija iz SAD.

Treći teniser sveta je na ATP turnirima i u Dejvis kupu protiv Vavrinke igrao šest puta, a u četiri meča je pobedio, pošto je slavio posle tri prethodna susreta. Vavrinka je Đokovića poslednji put savladao 2006. godine.

Đoković ima još bolji učinak u duelima sa Kvirijem sa kojim se sastao dva puta i u oba meča je pobedio bez izgubljenog seta. Oba puta prošle godine.

Pobeda nad Hasom, inače, Đokoviću je druga u susretima sa nemačkim teniserom koga je savladao i 2006. godine na Rolan Garosu.

Prvi set večerašnjeg duela Đoković je dobio ubedljivo, umnogome i zahvaljujući nervoznoj igri Hasa, koji je često grešio, što je najbolji srpski teniser umeo da iskoristi i dva puta napravi brejk.

Đoković je napravio i prvi brejk u drugom setu i poveo sa 3:2, ali je Has uzvratio već u šestom gemu.

Brejkova do kraja seta nije bilo, iako je Đoković u sedmom i 11. gemu imao ukupno šest prilika, dok je Has u devetom vodio sa 40:15 na servis protivnika.

Igrao se zato taj-brejk u kome je Has osvojio prvi poen, ali Đoković sledećih sedam.

Nagradni fond turnira u Indijan Velsu iznosi 4.500.000 dolara.

Pogledajte još