Marićeva u Sportskom savezu Srbije

BEOGRAD, 20. septembra 2012. (Beta) - Ministarka sporta Alisa Marić i predsednik Sportskog saveza Srbije (S S S) Aleksandar Šoštar rekli su u četvrtak, posle prvog zvaničnog sastanka da se nadaju daljoj uspešnoj saradnji u brojnim pitanjima.

"Logično je bilo da prvo dodjemo ovde, a onda da idemo u saveze i klubove. ŠS ima mnoštvo informacija koje će nam pomoći u radu. Pričali smo u planovima za sledeću godinu i nastavku pomoći savezima i organizacijama. Prethodno ministarstvo imalo je jako dobru saradnju sa ŠS i ja se nadam da će se ona nastaviti", rekla je Marićeva novinarima u Beogradu.

Predstavnici ministarstva imali su danas prvi radni sastanak sa ŠS-om od kada je Marićeva izabrana na tu funkciju.

Šoštar je kazao da je ŠS prošle godine obavio "ogroman posao", a naročito u pomaganju savezima i klubovima oko uskladjivanja sa novim zakonom o sportu.

"Sportski savez Srbije je najveća sportska organizacija na Balkanu. Ona jeste nevladina organizacija, ali može da radi jedino uz pomoć države. Ne volim da se sport deli na vladin i nevladin jer sport je sport. Ministarstvo, Olimpijski komitet i ŠS su poslednjih godina predstavljali dobru osnovu", rekao je Šoštar.

Pogledajte još