Ferguson ne veruje da Mančester može do pet trofeja

LONDON, 19. marta 2009. (Beta-Rojters) - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson izjavio je da sadašnji fudbaleri u klubu čine najbolji tim koji je imao od kada je pre 22 godine došao, ali da ipak ne veruje da mogu da osvoje pet trofeja ove sezone.

Mančester je već osvojio Svetsko klupsko prvenstvo Fife i engleski Liga kup, a veliki je favorit da treći uzastopni put osvoji Premijer ligu.

Osim toga, Junajted igra i u polufinalu Lige šampiona, ali je Ferguson rekao da će nepredvidivost kup sistema verovatno sprečiti ekipu da osvoji pet trofeja.

"Glavna stvar kod kup sistema jeste ne samo da budete najbolji što možete već vam treba i mnogo sreće, i zato mislim da je preterano očekivati da vam svaka utakmica ide na ruku", rekao je Ferguson.

"Jedino što ću reći jeste da je ovaj tim najbolji koji sam ikad imao. Imam poverenja u njih u svakoj utakmici. Trenutno se svaki napad plaši naše odbrana i svaka odbrana strahuje od našeg napada. To vam uliva poverenje, ali je i teško podneti", rekao je Ferguson.

Trener Mančestera dao je intervju časopisu "Nju stejtsmen" (New Statesman), a razgovor je vodio Alister Kembel, glavni savetnik nekadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera.

Ferguson je za najveći uspeh izdvojio osvajanje "triple krune" 1999. godine. Priznao je da mu je najveća greška što je pustio štopera Japa Stama da ode iz kluba, a da mu je najveće razočarenje što 1988. godine nije doveo Pola Gaskona kada je napustio Njukasl.

"Bio je čudesan fudbaler i imao bi briljantnu karijeru ovde", rekao je o Gaskojnu.

Škotski trener rekao je da još nije doneo odluku o povlačenju.

"Imam 67 godina, dobrog sam zdravlja, i dalje osećam želju i energiju. Ovde sam više od 22 godine, ali i dalje osećam uzbuđenje kada dolazim na trening. Osećam i dalje to uzbuđeno bockanje kada klupski autobus priđe gostujućem stadionu pred veliku utakmicu", rekao je Ferguson.

Pogledajte još