Dinkić kupio prvi fijat 500L

BEOGRAD, 21. septembra 2012. (Beta) - Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić saopštio je da je na kredit kupio automobil "fijat 500L" i tako postao prvi vlasnik tog vozila proizvedenog u Srbiji.

Dinkić je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je dan pre početka zvanične prodaje novog Fijatovog modela automobila u svetu, kao što je i obećao, potpisao kupoprodajni ugovor.

Vozilo je kupio na kredit sa rokom otplate od pet godina.

"Ovim novim automobilom moja supruga i ja zamenićemo 'pežo 206' star 12 godina koji smo do sada vozili. U skladu sa zakonom, ovu imovinsku promenu prijaviću i nadležnoj agenciji", piše u Dinkićevoj izjavi za medije.

Dodao je da pre nekoliko godina, mnogi u Srbiji nisu verovali da će projekat koji je, kako je istakao, sam pokrenuo sa Fijatom, "zaista uspeti i da će se u proizvodnim halama u Kragujevcu jednog dana proizvoditi automobili vrhunske svetske klase".

Tada je, kako je istakao, javno obećao da će biti prvi kupac novog modela automobila jer je "od samog starta duboko verovao u uspeh ove velike industrijske investicije koja je od ogromnog značaja za ukupni privredni razvoj Srbije".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.