Hiks: Benites neće imati punu kontrolu nad transferima

LONDON, 19. marta 2009. (Beta) - Suvlasnik engleskog fudbalskog premijerligaša Liverpula Tom Hiks rekao je da trener te ekipe Rafael Benites neće imati potpunu kontrolu nad transferima igrača, uprkos zahtevu španskog trenera za većim ovlaštenjima.

Benites je u sredu konačno prihvatio ponudu čelnika Liverpula i potpisao novi petogodišnji ugovor sa klubom. On je u januaru odbio prvu ponudu, jer je zahtevao veća ovlaštenja u transferu igrača, ali Hiks je danas rekao da je Španac prihvatio da Upravni odbor kluba donosi konačne odluke o kupovini igrača.

"Razgovarao sam s Rafom pre nekoliko meseci i tada je rekao da mu je jasno da trener ne može da kontroliše budžet za transfere igrača. On će i dalje predlagati moguća pojačanja, ali će vlasnici i Upravni odbor kluba donositi konačne odluke. Tako mora da bude", rekao je Hiks za Skajsports.

On je naglasio da je Upravni odbor podržao Benitesa kada je želeo da dovede na Enfild fudbalere Martina Škrtela, Fernanda Toresa, Havijera Maskerana i Jusija Benajuna.

"Doveli smo čak i Robija Kina, ali to se nije dobro završilo", dodao je Hiks. Kin je u julu iz Totenhema došao u Liverpul, ali je u januaru napustio Enfild i vratio se u londonski klub.

Benites je 2005. godine osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom, a posle potpisivanja novog ugovora ostaće u klubu do kraja sezone 2013-2014.

"Nikada nisam bio zabrinut da li će Rafa produžiti ugovor, jer je on vezan za Liverpul. Ali takve stvari su komplikovane i sada kada smo završili posao osećam olakšanje. On zna kako se upravlja budžetom, koji će biti uvećan kada pređemo na novi stadion. On ima neverovatnu želju za uspesima kakve navijači i svi u klubu zaslužuju", rekao je Hiks.

Pogledajte još