Norveški srećkovići za svako dete dobili na lutriji

Svaki put kada bi Norvežanka Hege Žanet Oksnes (29) odlazila da se porodi neko iz njene porodice bi osvojio nagradu na nacionalnoj lutriji. Zvuči kao bajka, ali ovo je istinit događaj koji se ponavlja već šest godina unazad na ostrvu Austevol.

- Ovo je potpuno suludo. Čak ni ne igramo lutriju tako često - rekla je Oksnes samo nekoliko dana nakon što je njena porodica osvojila više o 2 miliona dolara po treći put u proteklih šest godina.

Hege, zaposlena na benzinskoj pumpi, rodila je prvo dete 2006. godine tj. dan nakon što je njen otac Lejf dobio 730.000 dolara na nacionalnoj lutriji.

Međutim, saga o norveškim srećkovićima se tu ne zaustavlja. Tri godine kasnije, Hege je više od milion dolara svega dan nakon što je rodila drugo dete.

I da stvar bude još neverovatnija, prošlog vikenda nje 18-godišnji brat Tord pobedio je na ovoj istoj lutriji, a Hege se porodila sa trećim detetom pre nekoliko meseci.

Hege je je od dobitaka kupila nove automobil, putovala je, ali je većinu novca, mudro, ostavila "sa strane" kako bi izgradili porodičnu kuću. Za sad ne planira još dece, ali ako se predomisli, sigurni smo i da će i ta beba "osvojiti" lutriju.

Pogledajte još