Skupština u sredu o medjunarodnim sporazumima

BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Poslanici Skupštine Srbije završili su u utorak uveče načelnu raspravu o izmenama zakona o visokom obrazovanju, a rad nastavljaju u sredu razmatranjem nekoliko medjunarodnih sporazuma.

Izmenama Zakona o visokom obrazovanju biće omogućeno da i ove godine studenti mogu da upišu narednu akademsku godinu o trošku budžeta s osvojenih 48 bodova, a ne maksimalnih 60, kako je to trenutno propisano.

Predvidjeno je i da se postepeno smanjuje broj ispitnih rokova. Tako će u školskoj 2012/13. godini broj ispitnih rokova biti šest, u 2013/14. biće pet ispitnih rokova, a 2014/15. četiri.

Na dnevnom redu sednice, koja se nastavlja u sredu, jeste i potvrdjivanje Sporazuma o medjusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola izmedju Vlade Srbije i Vlade Italije i Sporazuma Srbije i Slovačke o socijalnoj sigurnosti.

Poslanici treba da razmotre i potvrdjivanje Sporazuma Srbije i Austrije o socijalnoj sigurnosti i Sporazuma Srbije i Bosne i Hercegovine o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama.

Pogledajte još