Steve Vai sa "space" gitarom u Kombank Areni!

Vai će na gitari neobičnog izgleda, izvesti pesmu "The Ultra Zone". U pitanju je jedinstvena, Emerald Ultra gitara, koju su za njega napravili dizajner Alistar Hay i irska kompanija Emerald Guitars.

Dizajn je zasnovan na ilustraciji Aarona Browna za Vaiev album iz 1999. godine “The Ultra Zone” koja predstavlja “Stevea vanzemaljca” kako svira na gitari futurističkog izgleda. Hay je bio fasciniran tom fotografijom i posvetio se izradi identične gitare. Emerald Ultra gitara ima ugrađene lasere i mogućnost da kao kameleon menja boje.

Vai je bio zbunjen kad ju je uzeo u ruke. “U početku nisam znao da li treba da je priključim i sviram na njoj ili odletim na Veneru, tako da sam uradio i jedno i drugo, u isto vreme. Kada sam je savladao, bilo mi je jasno da nije u pitanju samo ekstravagantno umetničko delo, već i instrument na kome odlično može da se svira.” – rekao je legendarni muzičar koji u Beogradu nastupa u okviru turneje "The Story Of Light"

Dizajner Hay ne krije svoje oduševljenje: “Steve je sigurno jedan od najkreativnijih, najostvarenijih i najuticajnih gitarista, i gledajući ga kako ispred više hiljada fanova svira na gitari koju sam ja napravio za njega…to je istorijski korak za Emerald Guitars. A za mene lično to je ostvarenje sna.”

Vai u Beograd dolazi sa svojim bendom, kao i pevačicom Beverly McClellan, finalistkinjom prve sezone “The Voice”.

Pogledajte još