Pogodite šta je ovo

Zamislite da možete da naslonite glavu na bilo šta dok putujete i da vas ništa ne zaboli, da ništa ne čujete i ne vidite. Uskoro bi to mogla postati stvarnoste. Specijalni jastuk pod nazivom "Ostrich Pillow" uvodi novinu u svet putovanja. Onemogućene su vizuelne i zvučne smetnje i izolovane su ruke. Zbog svojih dobrih odlika, zgodan je i za odmor na poslu kao i u mnogim drugim situacijama.

Dizajnerski studio "Kawamura-Ganjavian" i inovatorski studio "Banana Thing"s, koji su osmislili i dizajnirali ovaj jastuk, tvrde da će jastuk pomoći i umornim radnicima kojima će, ako odspavaju pola sata, produktivnost porasti za 37 posto.

"S obzirom na to da sve više vremena provodimo na poslu, ispred kompjutera ili u transportu, malo vremena ostaje za odmor. Pomislili smo da bi bilo dobro da osmislimo nešto što bi nam pomoglo da vratimo energiju. Tako je nastao ovaj jastuk", rekao je Ali Ganjavian, suosnivač i dizajner studija.

Ovaj jastuk izoluje glavu, oči i uši, a ostavlja prostor za nos, usta i ruke. Stvara mikro okruženje u kome se možete lepo odmoriti.

(old_image)

"Na ideju o jastuku smo došli sasvim slučajno. Jednog dana smo sedeli, džemper je bio na stolu i neko od nas je stavio glavu u njega, a ruke uvukao u rukave. Bilo je toliko udobno da smo odlučili napraviti prototip", rekao je Pablo Caraskal iz studija Banana.

Da bi se započelo sa proizvodnjom ovog jastuka potrebno je 70.000 dolara.

Pogledajte još