Sanader optužio tužioca za politički progon

U prvom televizijskom intervjuu posle hapšenja krajem 2010. u Austriji, koja ga je kasnije izručila Hrvatskoj, Sanader je u emisiji "Nedeljom u 2" negirao da planira povratak u politiku kako su to objavili pojedini mediji i najavio da po završetku sudskih postupaka planira da nastavi da se bavi biznisom.

On je ponovio da je nedužan i izrazio uverenje da će to dokazati pred hrvatskim pravosudjem. On, medjutim, nije mogao da govori o samim postupcima koji se protiv njega vode da ne bi prekšio pravila po kojima je pušten iz istražnog zatvora do završetka sudskih postupaka.

Bivši premijer, nekada najmoćnija osoba u Hrvatskoj, Ivo Sanader rekao je da su njegovi problemi počeli u trenutku kada je pokušao da se vrati u politiku kroz funkciju počasnog predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Pošto ga je izbacila iz stranke, tadašnja predsednica HDZ-a i njegova naslednica na tom mestu Jadranka Kosor naložila je, kako tvrdi Sanader, državnom tužiocu njegov krivični progon.

Sanader je oštro napao Bajića za koga je rekao da u nedostatku dokaza putem medija pokušava da stvori utisak u javnosti da je kriv. Na pitanje koji bi bili motivi Bajićevog napada na njega, Sanader je odgovorio da se razlog možda krije u tome što se u njegovoj umetničkoj zbirci, koja mu je zaplenjena u istrazi, nalaze i dve slike koje mu je glavni drzavni tužilac poklonio.

Beta

Pogledajte još