Namerno širila sidu beogradskim biznismenima

Kako piše “Informer”, ona će ovih dana biti uhapšena zbog namernog širenja side. Policija je ušla u trag M. Č. pošto ju je pre mesec dana prijavio bivši ljubavnik kojeg je zarazila, a on virus preneo supruzi.

- On je prvi osetio simptome, a onda i njegova supruga. Pošto im je iz dana u dan bilo sve lošije, otišli su kod privatnog lekara i uradili analizu krvi. Tada su i saznali da su HIV pozitivni. Žena se odmah razvela od njega, a on je podneo prijavu policiji – kaže jedan od inspektora angažovanih na ovom slučaju.

Pre nego što je otišao u policiju, piše list, M. Č. je priznala biznismenu da je još u maju 2009. saznala da ima sidu.

- Osim toga, rekla mu je da on nije jedina žrtva, već da je imala za to vreme odnose sa još četvoricom muškaraca. Ona mu je objasnila da je imala nameru da se osveti celom muškom rodu – kaže izvor.

On dodaje da je čovek koji je podneo prijavu bio u teškom psihičkom stanju.

- Posebno ga je pogodilo to što je zbog njegove tajne veze “stradala” i supruga sa kojom ima dvoje dece – kaže izvor.

Osumnjičena je trenutno zaposlena u jednoj poznatoj marketinškoj agenciji i izuzetno je atraktivna.

Prema krivičnom zakoniku Srbije, za ovo delo je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina. U slučaju da nastupi smrtna posledica, propisana je kazna od pet do 15 godina.

U Srbiji je prema zvaničnim podacima virusom HIV zaraženo oko 1.600 ljudi, a u poslednjih 25 godina od side je preminulo 1.100 osoba.

Izvor: Telegraf, Informer

Pogledajte još