Produženje registracije vozila na jednom mestu

BEOGRAD, 1. oktobra 2012. (Beta) - Novi sistem produženja registracije vozila u servisima ovlašćenim za tehničke preglede, omogućiće gradjanima da sve obave brzo i na jednom mestu, bez odlaska u policijsku stanicu, izjavio je u ponedeljak premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Osnovni cilj ovog projekta je da omogući gradjanima da na jednoj tački izvrše svoju zakonsku obavezu prema državi, a i država ima obavezu da omogući gradjanima da u što kraćem vremenskom periodu i na samo jednom mestu obave svoje potrebe", kazao je Dačić.

Na predstavljanju sistema u auto-kući "Gudalović", u Beogradu, Dačić je napomenuo da će gradjani ipak morati u policijske stanice zbog prve registracije vozila, zamene saobraćajne dozvole ili registarskih tablica.

"Pre puštanja ovog servisa gradjani su morali da dovezu svoja vozila na tehnički pregled i da posle tehničkog pregleda odu u neku osiguravajuću kuću i kupe polisu osiguranja, potom da stanu u red u nekoj banci da bi platili takse, a onda da stanu u red u policijskoj stanici i produže registraciju vozila", rekao je Dačić.

On je dodao da su gradjani ranije gubili dan-dva za taj posao, a od danas će im biti potrebno svega 20 minuta.

Pogledajte još