Platini očekuje manje prihode od Eura 2012.

KOPENHAGEN, 25. marta 2009. (Beta-AP) - Predsednik Uefe Mišel Platini izjavio je da će Evropsko prvenstvo 2012. godine najverovatnije doneti manje prihode nego prethodni turnir, održan prošle godine.

Stanje na organizacionom nivou "nije lako" ni za Poljsku, ni za Ukrajinu, ni za Uefu, rekao je Platini na otvaranju godišnjeg kongresa organizacije u Kopenhagenu.

"Poljska i Ukrajina vredno rade. Uefa čini sve što je potrebno da bi stvari napredovale. No, prihodi povezani sa organizacijom Eura 2012. verovatno neće biti na istom izuzetnom nivou kao na Euru 2008", rekao je Platini.

EP 2008. održan je u Austriji i Švajcarskoj, a Uefa je na osnovu televizijskih i marketinških prava zaradila 1,48 milijardi evra.

Posle početnih nevolja, oba organizatora turnira 2012. vratili su se na očekivani put priprema krajem prošle godine, pre nego što je Ukrajinu teško pogodila svetska finansijska kriza, posle čega su se ponovo pojavile brige da li će vlada u Kijevu biti u stanju da izvrši velike infrastrukturne promene.

Predsednik Fudbalskog saveza Poljske rekao je prošle nedelje da ne sumnja da će Ukrajina moći da bude suorganizator EP 2012. godine.

Pogledajte još