Nije dobra Tadićeva odluka

BEOGRAD, 2. oktobra 2012. (Beta) - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je u utorak da nije dobro što je predsednik DS-a Boris Tadić stavio van snage odluku o istovremenom izjašnjavanju beogradskih odbora stranke o kandidaturama za predsednika DS-a.

On je u intervjuu za Radioteleviziju Srbije (RTS) još rekao da će se aktuelni zamenik predsednika DS-a Dragan Djilas zvanično kandidovati za šefa stranke kada to predloži 60 stranačkih odbora.

Ješić je rekao da se uopšte ne slaže sa postojanjem statutarne mogućnosti da predsednik DS-a stavi van snage odluku o izjašnjavanju odbora i istakao da nije tačno Tadićevo obrazloženje zbog čega je takvu odluku doneo.

Tadić je agenciji Beta u ponedeljak uveče rekao da je iskoristio svoje statutarno pravo i stavio van snage odluku beogradskog odbora o istovremenom izjašnjavanju svih odbora u glavnom s obrazloženjem da je potrebno da svi kandidati za predsednika stranke imaju mogućnost da predstave svoj program odborima.

Upitan da prokomentariše Tadićevu izjavu da bi pobeda Djilasa značila menadžerisanje DS-a i ustupak krupnom kapitalu, Ješić je ocenio da se "neke stvari ljudima otmu i kad to ne misle".

Pogledajte još