Ronaldo želi da završi karijeru u Brazilu

MILANO, 25. marta 2009. (Beta-AP) – Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Ronaldo rekao je da želi da završi karijeru u Brazilu, jer ne planira da se vrati u neki evropski klub.

“Mislim da je ta faza mog života i moje karijere završena. Igranje u Evropi je sjajna avantura, ali razum i srce mi govore da je ta priča okončana. Završiću karijeru u Brazilu, a prirodno je da to uradim u dresu Korintijansa“, rekao je Ronaldo za “Gazeta delo Sport”.

Ronaldo je krajem prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Korintijansom i od tada je odigrao četiri utakmice za brazilski klub.

Evropsku karijeru počeo je 1994. godine u PSV Ajndhovenu, a igrao je još za Barselonu, Inter, Real Madrid i Milan.

Na poslednjoj utakmici u dresu Milana, u februaru prošle godine protiv Livorna, pokidao je tetivu levog kolena, zbog čega je treći put u karijeri morao da se podvrgne operaciji kolena. Na kraju te sezone sporazumno je raskinuo ugovor sa “crveno-crnima”.

Ronaldo, koji je najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava sa 15 golova, dodao je da bi želeo da se vrati u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

“Moram prvo da postignem 30 golova za Korintijans… Posle toga ću razgovarati sa selektorom Dungom. Uvek sam voleo da igram utakmice na Svetskim prvenstvima“, dodao je Ronaldo.