Hokejaš preminuo posle srčanog udara

BUDIMPEŠTA, 25. marta 2009. (Beta-Rojters) - Mađarski hokejaš Gabor Očkaj preminuo je u 33. godini od posledica srčanog udara, samo nekoliko dana pošto je sa ekipom Alba Volana osvojio titulu nacionalnog prvaka.

"Ovo je neshvatljiva vest za mene. Razgovarao sam s njim juče popodne, a kasnije sam mu poslao poruku na koju nije odgovorio. On se i ranije, kao i većina nas, žalio na umor od dugačke i naporne sezone", izjavio je saigrač Očkaja iz reprezentacije Mađarske Balaž Kanjgal.

Očkaj je celu karijeru proveo u ekipi Albe iz Sekešfehervara, s kojom je osvojio ukupno devet titula prvaka Mađarske, a tri puta je bio biran za najboljeg igrača lige.

Očkaj je za reprezentaciju Mađarske odigrao 187 utakmica, a prošle sezone pomogao je nacionalnom timu da prvi put u istoriji uđe u Prvu diviziju Svetskog kupa u hokeju.

"On je bio motor Albe i reprezentacije, a njegova požrtvovanost služila je kao primer svim ostalim hokejašima", izjavio je selektor Mađarske Pet Kortina.

Lekari su 2004. godine otkrili da Očkaj ima probleme sa srcem, ali je tada dobio dozvolu da nastavi igračku karijeru.

"Svi igrači prolaze lekarske preglede, Očkaja smo baš zbog problema sa srcem kontrolisali svakog četvrtog meseca. Na pregledu u januaru sve je bilo u redu i zato ne mogu da verujem da ga više nema", izjavio je menadžer ekipe Albe Lajoš Enekeš.

Pogledajte još