Poštovaćemo Tadićevu odluku

BEOGRAD, 2. oktobra 2012. (Beta) - Beogradski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je u utorak da će poštovati odluku predsednika DS Borisa Tadića da poništi dogovor o istovremenom izjašnjavanju opštinskih odbora za kandidata za predsednika stranke.

U saopštenju gradskog odbora, koje je potpisao predsednik Aleksandar Šapić, navodi se da odluka o istovremenom izjašnjavanju opštinskih odbora o kandidatu za predsednika DS nije narušila ugled i nanela štetu stranci.

Beogradski odbor dodaje da u Statutu DS piše da "Predsednik ima pravo da stavi van snage odluku bilo kog organa/organizacije stranke, ukoliko ta odluka narušava ugled i nanosi štetu DS-u".

Gradski odbor DS ni jednim svojim gestom neće ugroziti kako ugled Demokratske stranke, tako ni izborni proces, bez obzira što to očigledno nekom nije u interesu, navodi se u saopštenju.

Šapić je dodao da odbor na čijem je čelu nikada nije donosio odluke i koristio Statut stranke zarad ličnih interesa. "Nadam se da će to isto uraditi i ostali stranački organi, jer je naša dužnost i obaveza da poštujemo pravila i načela na kojima je stranka nastala", kazao je Šapić.

Opštinski odbori u Beogradu trebalo je danas u isto vreme da odlučuju o kandidaturi za predsednika DS, ali je predsednik stranke Boris Tadić iskoristio statutarno pravo i stavio van snage odluku beogradskog odbora o istovremenom izjašnjavanju.

Pogledajte još