Radnici PIK Takovo traže isplatu dividendi

GORNJI MILANOVAC, 3. oktobra 2012. (Beta) - Vlasnik PIK "Takovo" u Gornjem Milanovcu Rodoljub Drašković kupuje vile na moru i ogromne komplekse na Zlatiboru, a radnicima ne isplaćuje dividende od 8.000 dinara, rečeno je danas u Savezu samostalnih sindikata u tom gradu.

Predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata u Gornjem Milanovcu Rade Maksimović agenciji Beta je izjavio da je Drašković od privatizacije 2003. godine samo dva puta iskazao dobit zbog čega će se tražiti dodatna kontrola.

On je rekao da se sumnja u te izveštaje, a sve u cilju da se mali akcionari odbiju od zahteva za isplatu dividendi, koje treba da se isplate za 3.000 radnika i krajnji rok za njihovu realizaciju bio je 31. decembar prošle godine.

"To su radnici koji su čitav radni vek proveli u ovom kombinatu i najveća dividenda je 8.000 dinara ali ni to Drašković neće da im isplati a obogatio se, bez trunke srama, na njihovom znoju i minulom radu", rekao je Maksimović.

Pored zahteva da se izvrši kontrola poslovnog izveštaja je i revizija privatizacije, Maksimović je najavio da će u drugoj polovini oktobra biti pozvani svi radnici kojima nije isplaćena dividenda da blokiraju "Takovo" a predvodiće ih ovaj sindikat.

Pogledajte još