Valjevski Metalac predstavio ekipu za novu sezonu

"Nadamo se plasmanu u Superligu Srbije, na završni turnir Kupa Radivoja Koraća, a ako bude moglo i u plej-of za titulu državnog prvaka", rekao je Nikolić u Valjevu na promociji ekipe za novu sezonu.

On je kazao da ima dovoljno igrača kadrih da ponesu teret duge sezone, te da je samo "prividna gužva" na pojedinim pozicijama u ekipi, posebno na mestu centra.

Na toj poziciji igraju Filip Vukosavljević, Kimani Frend, Dragomir Marojević, Aleksandar Tomašević i Marko Dujković.

Slična situacija eventualno je i na poziciji dvojke i trojke, gde konkurišu Vladimir Panić, Dragan Mitrović, Dragan Kruščić i Nikola Tomašević.

Krilo je Petar Jokić, na poziciji tri i četiri igra Stefan Balmazović, "četvorka" je Vladimir Mijović, a jedini klasičan plejmejker je Đukan Đukanović.

Na pozajmici su mladi igrači, plejmejker Nemanja Perić u Sremu i centar Stefan Vujić u Crnokosi.

"Sezona je duga, obaveze su velike, a i pripremne utakmice su pokazale da se svaki put istakne neko drugi, što je snaga Metalca. Ponavljam, nećemo biti jaki onoliko koliko nam vredi prvi već 12. igrač", kazao je Nikolić.

Metalac na startu KLS, u subotu, igra sa BKK Radničkim u beogradskim Šumicama, protiv ekipe koju je tri sezone vodi i prošle godine je doveo u Superligu Srbije sadašnji trener Valjevaca.

Predsednik kluba Duško Đukanović izrazio je nadu da će KLS početi u subotu, da neće biti odlaganja starta lige, a kamen spoticanja su nejasni propisi koji sva davanja u klubu opterećuju čak sa 70 odsto poreza i doprinosa.

"To bi bilo neizdrživo, ne samo za Metalac, pa se nadam promeni propisa. U suprotnom, ne isključujem mogućnost da klubovi bojkotuju takmičenje u KLS"
, rekao je Đukanović.

Odgovarajući na novinarska pitanja, đukanović je kazao da se Metalac "za sada" neće pojačavati i demantovao navode pojedinih medija da će u Valjevu doći Milisavljević, Bakić ili Silađi.

"Situacija na tržištu je takva da se nude i igrači koji su u prošloj sezoni igrali Jadransku, čak i Evroligu. To je sada izlišno, ekipu smo kompletirali, uigravali i dovođenje novih igrača bilo bi van svakog rezona", kazao je Đukanović.

Beta

Pogledajte još