Nataša Janić srećna što se vraća u Srbiju

BEOGRAD, 4. oktobra 2012. (Beta) - Kajakašica Nataša Janić istakla je u četvrtak da je veoma srećna što može da se vrati u svoju državu i objasnila da nije našla svoje mesto u Madjarskoj.

Janićeva (30) je na Olimpijskim igrama u Sidneju zauzela četvrto mesto za Jugoslaviju, a onda je za Madjarsku osvojila tri zlatne olimpijske medalje (dve u Atini i jednu u Pekingu), dok je na OI u Londonu osvojila jednu srebro i jednu bronzu.

"U Madjarskoj su mi sve dali. Kada sam otišla 2001. ovde nisu postojala sredstva za bavljenje sportom. Srećom prošlo je neko vreme i na mesta su došli ljudi koji znaju šta treba za vrhunski sport", rekla je Janićeva i zahvalila predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcu.

Ona je objasnila da želi da produži karijeru i da je oduvek volela da se vrati u Srbiju.

"Još jedno vreme ću provesti u Segedinu, a zatim ću biti u Bačkoj Palanci na pripremama. Želim na ovaj način da dam znak mladim ljudima da se bave sportom da nastave da treniraju, jer je ovde napravljen mnogo dobar sistem sporta", rekla je Janićeva.

Prema njenim rečima, trenutno o Olimpijskim igrama u Riju 2016. ne razmišlja, jer joj predstoje takmičenja sledeće godine.

"Volela bih da se Srbija obogati sa nekoliko medalja mojim povratkom. Rio je daleko, naravno da bih volela da budem na mojim petim Olimpijskim igrama. Videćemo kada dodje vreme", rekla je Janićeva.

Foto: http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/562/v256202p0.jpg

Pogledajte još