Film o likvidaciji Bin Ladena dva dana pred izbore

LOS ANDJELES, 5. oktobra 2012. (Beta-AP) - Igrani film Džona Stokvela o smrti Osame Bin Laden imaće premijeru na Nešnal džiografik kanalu 4. novembra - dva dana pred američke predsedničke izbore.

"Seal Team Six: The Raid on Osama bin Laden" je nastao u produkciji kompanije Vajnštajn, čiji je kopredsednik Harvi Vajnštajn istaknut u prikupljanju sredstava za predsedničku kampanju Baraka Obame.

Obama, aktuelni predsednik SAD i predsednički kandidat Demokratske partije, suočiće se 6. novembra na izborima sa protivkandidatom iz Republikanske partije, Mitom Romnijem.

U Obaminoj kampanji, Bin Ladenova smrt je spominjana kao pozitivan primer predsednikovog liderstva.

Predsednik Nešnal džiografik kanala Hauard Ovens je izjavio da je datum premijere izabran kako bi se promovisao početak jesenje sezone ovog kanala.

Medjutim, kanal je uzeo u obzir Vajnštajnovu želju da mu film bude prikazan pre konkurentnog filma o lovu američkih specijalaca na Osamu Bin Ladena, rekao je Ovens.

Konkurentni film je ni manje ni više "Zero Dark Thirty" u režiji Ketrin Bigelou, koja je dobila oskara za film "Katanac za bol".

Pogledajte još