Nećemo prodavati EPS

BEOGRAD, 8. oktobra 2012. (Beta) - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak da je Elektroprivreda Srbije (EPS) u velikim problemima, ali da država neće prodavati tu kompaniju.

"To (EPS) je jedino što je Srbiji ostalo. Mi možemo da proizvedemo dovoljno električne engergije ne samo za nas nego i za izvoz i bilo bi ludo da se sada bavimo prodajom EPS-a", rekla je Mihajlovićeva za B92.

Ona je kazala da je medju načinima da se to preduzeće podigne na noge i izvuče iz dugova nabavka električne energije bez posrednika, rešavanje pitanja naplate potraživanja, modernizacija EPS-a i racionalizacija troškova.

Govoreći o najavljenom popustu za one koji potroše manje od 500 kilovat časova struje mesečno, Mihajlovićeva je ponovila da se time pomaže najugroženijima i ocenila da će popust moći da ostvari dva miliona domaćinstava.

Kako je navela, od jeftine struje dva sata tokom dana se odustalo jer to nije bila varijanta kojom bi se mogli pomoći najugroženiji.

Pogledajte još