Da joj on plati za seks, a ona da se ne ugoji?!

Možda bi ovako glasio neki prećutni srpski predbračni ugovor, ali kada su bogati Njujorčani u pitanju sve mora da se dokumentuje pa i predbračni ugovor.

U Njujorku nema ničega bez advokata pa ni svadbe. Među bogatim Njuorčanima sve su česći predbračni ugovori u kojima se osim detalja o podeli imovine, nalaze se i nesvakidašnje stavke koje se odnose na novčani bonus u slučaju prevare ili zabranu sviranja klavira dok je suprug kod kuće.

Jedan muškarac zahtevao je da se ugovorom zabrani da njegova žena nosi zeleno, a u slučaju da ipak obuče nešto što je zelene boje, on ima pravo da uništi komad odeće.
Bilo je i muškaraca koji su tražili ženino obećanje da se nikada neće šišati na kratko i da će kuvati četiri obroka dnevno.
Jedna Njujorčanka je tražila da joj suprug isplati novac svaki put kada imaju seksualne odnose, a druga je tačno odredila vreme kada suprug mora da se vraća kući.

- Predbračni ugovori su sve kreativniji. Klijenti pokušavaju da u njih uvrste svaki detalj života u braku - izjavio je advokat Robert Našin za “Njujork Post”.

Jedan par budućih supružnika potpisao je ugovor u kome je stajalo da će žena morati da isplati mužu 10.000 dolara, u slučaju da se ugoji iznad 77 kilograma. Istu sumu novca morao bi da izdvoji i muž, ako bi njegova težina premašila sto kilograma, kažu advokati.

- Bogati Njujorčani žele da se uvere u to da će njihova buduća žena i u braku ostati vitka. Klauzula o mršavosti je česta stavka u predbračnom ugovoru - otkriva neke od tajni advokat Peti Stejndžer.

Pogledajte još