Samouvereni pred meč sa Belgijom

BEOGRAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Reprezentativci Srbije Filip Djuričić, Dušan Tadić i Matija Nastasić rekli su u sredu da su samouvereni pred mečeve sa Belgijom i Makedonijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Očekuju nas jako bitne i teške utakmice, ali verujemo u naše kvalitete. Nadamo se da ćemo pružiti maksimum i ostvariti pozitivne rezultate", rekao je Tadić novinarima u beogradskom hotelu Hajat, gde je Fudbalski savez Srbije potpisao novi četvorogodišnjoj ugovor o saradnji sa Apatinskom pivarom.

Reprezentacija Srbije igraće u petak u Beogradu protiv Belgije, a četiri dana kasnije u Skoplju protiv Makedonije u utakmicama Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Posle dva kola na tabeli vode Srbija, Belgija i Hrvatska sa po četiri boda.

Sva trojica fudbalera ocenili su da se selektor Siniša Mihajlović odlučio na "hrabar potez" kada je u ovom kvalifikacionom ciklusu ukazao šansu velikom broju mladih igrača.

Srbija je u prvom kolu igrala nerešeno bez golova sa Škotskom u Glazgovu, a potom je u Novom Sadu pobedila Vels sa 6:1. Belgija je, takodje, pobedila Vels, sa 2:0 u gostima, a kao domaćin je igrala nerešeno 1:1 sa Hrvatskom.

Pogledajte još