Belgijanci došli da pobede na Marakani

"Moraćemo da pokušamo da diktiramo tempo protiv Srbije. Došli smo da pobedimo i igramo našu igru. To je jedini mogući cilj koji možemo da imamo sa ovakvom generacijom igrača", rekao je Vilmots u intervjuu za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Vilmots je kazao da utakmica između Srbije i Belgije nije odlučujuća ni za jednu od te dve ekipe u kvalifikacijama.

"Nijedna utakmica nije ništa važnija od neke druge. Svaki put i svuda idemo na tri boda. Sačekaću da vidim kako će moji igrači reagovati protiv Srbije, ali ima da se igra za još mnogo bodova, tako da ovo nije odlučujući meč", kazao je on.

POGLEDAJ VIDEO: Orlovi mogu da sruše Belgiju

Vilmots je kazao da mu veliku pomoć u vođenju reprezentacije pružaju igrači Timi Simons i Danijel Van Bujten, za koje je rekao da ga veoma dobro poznaju pošto su igrali zajedno, a i on im je bio kapiten.

"Ne smemo da se zanosimo, mediji u Belgiji su bili euforični posle pobede protiv Holandije u prijateljskoj utakmici i morao sam da ih smirim. Kod igrača postoji velika želja, prosto uživam da pomažem ovim mladim igračima dok se razvijaju", rekao je selektor Belgije.

Vilmoc je rekao da su protivnici u Grupi A ispred njegove ekipe zbog jer imaju više zrelosti i iskustva, ali da će njegova reprezentacija sigurno napredovati u budućnosti.

"Talenat postoji, ali naši protivnici, poput Hrvatske, su i dalje ispred u smislu zrelosti i iskustva. Ova generacija će zasijati u godinama koje predstoje. Moramo biti realni i igračima dati vreme. Tim napreduje, ali biće teško do kraja kvalifikacija, moramo biti skromni", rekao je Vilmots.

Srbija će dočekati Belgiju večeras u 20.30 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu u trećem kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Pogledajte još