Uspešno počela grejna sezona u Beogradu

BEOGRAD, 15. oktobra 2012. (Beta) - Beogradske elektrane su potpuno spremno dočekale početak grejne sezone i gradjani nemaju razloga za brigu, izjavio je u ponedeljak direktor tog Javno komunalnog preduzeća (JKP) Zoran Predić.

On je na konferenciji za novinare kazao da će toplane u Beogradu svakodnevno do 15. aprila naredne godine, zavisno od vremenskih uslova, isporučivati toplotnu energiju potrošačima kako bi u stanovima bila propisana temperatura od 20, plus minus jedan stepen Celzijusovih.

Grejna sezona je jutros uspešno startovala i nekih većih problema nije bilo, do podneva je JKP Beogradske elektrane primilo oko 300 reklamacija gradjana, kazao je Predić.

Prema njegovim rečima, gradjani ne bi trebalo da prijavljuju pojedinačno reklamacije na grejanje već samo ukoliko ceo objekat nema grejanje.

Prema podacima sa sajta tog preduzeća sve primedbe i reklamacije gradjani mogu da prijave na telefon: 011/ 2093-100 (curenje vode iz instalacija) i 011/ 2093-011 (slabije grejanja).

Predić je naglasio i da su dugovi potrošača za grejanje iz ranijeg perioda visoki, ali nije prercizirao koliki su već je kazao da njihova vrednost premašuje dugove koje JKP Beogradske elektrane ima za isporučeni prirodni gas, a koji su i jedini dugovi tog preduzeća.

Pogledajte još