Rouz: Gadjali su me kamenjem

BEOGRAD, 17. oktobra 2012. (Beta) - Fudbaler reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine Deni Rouz kazao je da su ga srpski navijači u Kruševcu vredjali na rasnoj osnovi pre nego što je utakmica počela, kao i da je sa dva kamena pogodjen u glavu.

Kako je u sredu preneo britanski Skaj sport (Sky sports), on je rekao da je zbog toga bio "ljut i nije mogao da se koncentriše na utakmicu".

"Počelo je (vredjanje) tokom zagrevanja. Rekao sam (pomoćnom treneru Stivu) Vrigliju šta se dogadja, a on mi je kazao da pokušam da prevazidjem to i da će se time baviti posle meča", rekao je Rouz.

"Čuli su se majmunski krici svaki put kada bih prišao aut-liniji, a u drugom poluvremenu su me dva kamena pogodila u glavu kada sam hteo da izvedem aut. Posle toga nisam više bio koncentrisan na meč. Bio sam ljut i pravio sam greške", dodao je bek mlade reprezentacije Engleske.

Engleska je u utorak u Kruševcu pobedila Srbiju sa 1:0 i tako potvrdila plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, pošto je i u prvom meču kao domaćin slavila istim rezultatom.

Po završetku utakmice došlo je do velike gužve na terenu i guranja igrača i članova stručnih štabova obe reprezentacije. U gužvi koja je nastala po završetku meča, Rouz je dobio crveni karton zbog provokacija i šutiranja lopte u publiku.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da je uložio žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (Uefa) zbog vredjanja na rasnoj osnovi.

Pogledajte još