FSS pokreće interni disciplinski postupak zbog incidenata

BEOGRAD, 17. oktobra 2012. (Beta) - Fudbalski savez Srbije (FS S) izdao je u sredu saopštenje u kojem se izvinjava zbog incidenata po završetku utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske i u kojem se navodi da će hitno biti pokrenut interni disciplinski postupak.

"FS S se izvinjava gostima iz Engleske i kompletnoj fudbalskoj javnosti zbog nesportskog ponašanja koje je usledilo od strane dela članova stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije i dela igrača naše ekipe. Hitno će biti pokrenut interni disciplinski postupak i na osnovu svih izveštaja krivci će biti kažnjeni", navodi se u saopštenju.

Reprezentacije Srbije i Engleske za igrače do 21 godine juče su igrale u Kruševcu revanš baraža za Evropsko prvenstvo. Engleska je, kao i u prvom meču, pobedila sa 1:0, golom u četvrtom minutu sudijskog produžetka, posle čega je na terenu došlo do tuče igrača i članova stručnog štaba.

U saopštenju se dodaje da FS Srbije očekuje istragu i od FS Engleske.

Engleski fudbaleri su posle meča kazali da su srpski navijači neke od njih vredjali na rasnoj osnovi, a njihov Savez je zbog toga uputio žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA). Tu žalbu podržali su i britanski premijer Dejvid Kameron i engleski ministar sporta Hju Robertson.

Pogledajte još