Udarila kriza: Prositutke finansiraju fudbalere

Nakon što je grčka država zbog razorne finansijske krize drastično smanjila izdvajanja na sport, jedan amaterski fudbalski tim morao je da potraži pomoć na neuobičajenom mestu - u javnim kućama.

Igrači nose pink dresove sa natpisima “Vila erotika” i “Sulina kuća istorije”, što su imena dve javne kuće koje su postali njihovi sponzori

Janis Baciolas, predsednik tima Vukefalas u kojem igraju raznosači pice, studenti, konobari... objašnjava:

- Nažalost, gotovo svi su prepustili amaterski fudbal samom sebi.

(old_image)

Sada igrači njegovog kluba nose pink dresove sa natpisima “Vila erotika” i “Sulina kuća istorije”, što su imena dve javne kuće koje su postali njihovi sponzori.

- U početku nisu verovali, ali kad su videli dresove, bilo im je zabavno - kaže Baciolas.

Sula Alevridou platila je više od hiljadu evra kako bi igrači nosili dresove sa imenom njene javne kuće

“Sulina” vlasnica, 67-godišnja "madam" Sula Alevridou, koja je platila više od 1.000 evra kako bi igrači nosili majice sa imenom njene kuće, kaže da njenoj profesiji nije potrebna reklama i da to radi zato što voli fudbal. Njen bordel sa 14 zaposlenih devojaka bolje od drugih pliva u ekonomskoj krizi.

- Ako ne pomognemo našim naučnicima i sportistima, gde ćemo završiti? Grčka je ljudima pružala obrazovanje, kulturu i dobre sportiste. Bolje je da njima pomažemo, nego da naš novac držimo u Švajcarskoj - kaže Sula.

Priznaje da je bila razočarana kada je njen tim izgubio sa 1:0, iako je igračima obećala “posebno vreme” u njenoj kući ukoliko pobede.

- Treba da poradimo na još dosta stvari. Nedostaje nam centarfor - kaže Alevridu.

POGLEDAJ VIDEO
: Kako prostitutke finansiraju fudbalere?

Izvor: I. Funduk za "Blic"

Pogledajte još