Steve Vai i 2CELLOS u zajedničkom spotu!

Video možete pogledati OVDE - u pitanju je, inače, prvi singl sa novog 2Cellos albuma "In2ition", koji će biti objavljen u januaru 2013.

Bilo je jako uzbudljivo sarađivati sa Stivom koji je tako fenomenalan muzičar. Hteli smo da pokažemo da čelo može zvučati podjednako žestoko kao i gitara!” – izjavio je Luka Šulić, povodom ove saradnje, a Stjepan Hauser je dodao: "Fanovi su ovu obradu već imali prilike da čuju na našim koncertima i dopada im se, tako da smo je želeli na novom albumu, ali, obogaćenu solažama gitarskog virtuoza Stiva Vaja.

Album je sniman u Zagrebu, Rimu, Nešvilu, Las Vegasu i Los Anđelesu, a Stjepan i Luka su odabrali da na svojim čelima odsviraju pesme slavnih izvođača: Fleetwood Mac (“Oh, Well” feat. Elton John), The Prodigy (“Voodoo People”), Coldplay (“Clocks” feat. Lang Lang), Rihanna (“We Found Love”), AC/DC (“Highway To Hell” feat. Steve Vai), Muse (“Supermassive Black Hole” feat. Naya Rivera), Cher and Nancy Sinatra (“Bang Bang” feat. Sky Ferreira), The Police (“Every Breath You Take”, Elton John(“Candle In The Wind”)… Novi album je producirao legendarni Bob Ezrin koga su tokom karijere angažovale i muzičke legende: Pink Floyd, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper...

Pogledajte OVDE kako je teklo snimanje albuma i - uživajte na koncertima, prvo uz gitarošku legendu, pa, za kraj godine, i uz nešto nama sasvim novo.

Pogledajte još