Parlament o amnestiji

BEOGRAD, 23. oktobra 2012. (Beta) - Skupština Srbije danas će na novoj sednici razmotriti vladin Predlog zakona o amnestiji, koji predvidja da na slobodu bude pušteno 1.100 zatvorenika osudjenih na kazne do tri meseca zatvora.

Kako je predloženo, kazne bi istovremeno bile smanjene zatvorenicima osudjenim do šest meseci zatvora, kojih prema procenama Ministarstva pravde ima više od 2.000.

Na dnevnom redu nove sednice su i dopune Zakona o zaštiti podataka o ličnosti koje je predložio poslanik opozicione Demokratske stranke Srdjan Miković, kao i vladini predlozi zakona o upravljanju migracijama i izmene i dopune Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović je predložio da se razmatra i Predlog odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut Agencije za energetiku Republike Srbije, koji je podneo skupštinski Odbor za industriju.

Pogledajte još