Gledaju li Srbi "Sulejmana" zato što su bili pod Turcima?

- O tome imam sledeću teoriju. Zanimljivo je to što se sve turske serije, a ne samo „Sulejman Veličanstveni", gledaju u zemljama koje su u Sulejmanovo doba bile deo Osmanskog carstva. To znači da ljudi s kojima smo delili bar deo istorije osećaju zanimanje za našu istoriju i svakodnevni život i gledaju nas. Susreli smo se sa zanimljivom situacijom. Hrvatska i Srbija dele granicu sa Zapadnom Evropom. Njihovi susedi nas ne gledaju, iako su blizu. Ali, te zemlje nas gledaju. Na primer, u Beču nas ne gledaju, ali u susednoj zemlji nas gledaju. Mislim da je najvažnija veza to što je tamo svojevremeno bilo prisutno Osmansko carstvo, tj. turska kultura - ispričao je Halit za hrvatski RTL, prenosi "Press".

U nastavku serije radnja će biti bazira na ljubavi prema sultaniji Hurem.

-Iako se prvenstveno čini zastrašujućom, pozicija vladara zapravo je veoma usamljena, hladna i burna. Upoznati nekoga ravnog sebi, koliko god s tom osobom bilo teško živeti, veoma je važna okolnost. Hurem je za Sulejmana zapravo to, životna saputnica, neko na koga će moći da se osloni kada treba, dotakne ga, štiti. Jer jedna je stvar štititi osobu, a druga štititi carstvo i građane. Hurem je jedna od retkih osoba koju može da dodirne i oseti. Zato dubina njihove ljubavi proizilazi, naravno, iz njihove emocionalne i telesne bliskosti, ali i sličnost u razmišljanju ima veliku važnost - rekao je Ergenč, i dodao da je najvažnija Sulejmanova osobina bila to što je bio pun ljubavi:

- Jedan od najvažnijih razloga zbog kojih mu je dodeljen atribut veličanstveni jeste to što je bio pobornik pravde i pun ljubavi - smatra Halit.

Pogledajte još