Vujošević: Lijetuvos je favorit

"Rezultati u prva dva kola ukazuju da je ovo značajna uakmica za obe ekipe u potencijalnom plasmanu u drugu fazu takmičenja. Tu smo direktni konkurenti", rekao je Duško Vujošević novinarima u Beogradu.

Lijetuvos je izgubio prve dve utakmice u Evroligi, a Partizan dočekuje u četvrtak od 18.30.

"Oni su dobra ekipa sa klasičnim odlikama litvanske košarke: odličan šut, odlični kontranapadi... Ozbiljna su ekipa, koja je pogotovo kvalitetna na domaćem terenu. Oni takođe znaju koliko je meč važan, imaju dobru publiku i favoriti su", rekao je Duško Vujošević .

Partizan je poražen u prva dva kola Evrolige, od Bešiktaša u gostima i od moskovskog CSKA kod kuće, ali je protiv ruskog tima izborio produžetak i bio na šut od pobede. Usledila je odlična partija i pobeda protiv Budućnosti u Podgorici, u Jadranskoj ligi.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan izgubio od CSKA posle produžetka

"Kao i svaku mladu ekipu, i za ovu su karakteristične oscilacije. Tim je, međutim, pokazao da ima hrabrost i da ga publika veoma podržava. Igrači su pokazali i da mogu da igraju i van domaćeg terena. Mi svaku utakmicu idemo na pobedu, uz osnovne stvari: borbenost, disciplina, borba za svaku loptu. Ako pobeda izostane, važno je i razlika u koševima", rekao je Duško Vujošević .

Trener Partizana najavio je da će biti spreman plejmejker Tori Tomas, koji je propustio poslednja dva meča.

Prvi kreator igre crno-belih bio je kratak u obraćanju novinarima: "Idemo na pobedu kao u svakoj utakmici. To je to".

Partizan i Lijetuvos su do sada igrali dva puta i oba tima imaju po pobedu.

Beta

Pogledajte još