Uliks Fehmiu i Branka Petrić otvoreno o Bekimu: Usamljen i voljen

O velikom Bekimu govorili su s puno ljubavi njegova supruga i sin, Branka Petrić i Uliks Fehmiu.

Sam naziv knjige "Blistavo i strašno" govori suštinu o životu neverovatnog glumca.

Knjiga se odnosi na period od 1956. do 1989. godine. To je vreme njegove mladosti, upisa na fakultet, i velikih uloga. Ta 1989. godina vrlo je bitna u Bekimovom životu jer označava raspad Jugoslavije, što je za njega bilo jako bolno. Uvek se izjašnjavao kao jugoslovenski glumac, i duboko je verovao u Jugoslaviju, kao u ideju, humanije i bolje društvo.Njegove uloge koje ćemo pamtiti u filmovima "Skupljači perja", "Specijalno vaspitanje"...

Branka Petrić govorila je kako su se svi nadali i iščekivali da se iz Kana vrati s nagradom za ulogu u "Skupljačima perja"... Govori kako je uvek bio fizički spreman, što se i videlo u insertima iz serije "Odiseja".

Bio je skroman, ponosan i vredan. Imao je zavidnu svetsku karijeru, ali nije dozvoljavao drugima da kradu njegovo vreme, pa makar to bio i vlasnik Paramaunta!

Uliks govori o Branki i Bekimu - "Dve sasvim različite prirode su se neverovatno uklapale. I profesionalno i privatno. Kada je odlučio da se povuče, da prestane da glumi, Branka mu je bila podrška i komunikacija sa svetom. Kao roniocu ona cevčica za vazduh...".

Poslednje godine je proživeo u usamljenosti i ljubavi.

Usamljen i voljen, strašan i blistav.

Pogledajte još