Mirjana Joković u novoj RTS-ovoj seriji - "Poziv"

U Beogradu je počelo snimanje serije "Poziv", a u glavnoj ulozi naći će se naša čuvena glumica Mirjana Joković, koja posle šest godina ponovo snima u Srbiji.

Serija "Poziv" biće, kažu autori, dinamičan i uzbudljiv triler pun neočekivanih obrta, ali i realistična priča koja se bavi svakodnevnim problemima. Mirjana Joković, tumačiće ulogu bivše policijske inspektorke, Anice Reljić, koja radi u call centru mobilnog operatera. Jedne noći, jedan poziv promeniće sve...

- Ovo je priča o jednoj ženi mojih godina sa drugačijom kilometražom koja je spremna da žrtvuje svoj život. U tom smislu, ovo je uloga kakvu nikad nisam igrala i zato mi je još zanimljivije i još lepše. I na neki način, želim da se i takve žene predstave - kaže glumica Mirjana Joković.

U ostalim ulogama – Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović, Ana Franić. Reditelj je Marko Đilas, a autori serije su Marko Popović i Iva Mitrović.

- Inspiracija su nam bili ljudi koji rade u call centrima, pogotovo mobilnih operatera i teleoperatera. Oni su konstantno izloženi našim frustracijama, zovemo ih i ponašamo se kao da je pitanje života ili smrti, da li nam internet prekida ili nam ne radi TV opcija unazad. A onda smo pomislili šta bi bilo kada bi neki od tih poziva stvarno bio pitanje života i smrti - ističe Marko Popović.

Iva Mitrović navodi da im je bilo zanimljivo da obrađuju neku životnu situaciju koja je moguća i da gledaoci dok budu gledali seriju pomisle da bi to i njima moglo da se desi.

Snimanje će trajati dva meseca, na više od 50 lokacija, a projekat se realizuje u saradnji RTS-a i produkcijske kuće Brand Vision. Osam epizoda serije "Poziv" biće emitovano na Prvom programu RTS-a.

Izvor: RTS
Foto: RTS

Pogledajte još