Ninković ima kvalitet da bude vođa Partizana

"Ninković je protiv Borca bio igrač sa najdužim stažom u ekipi od igrača iz omladinske škole, a mi nismo u situaciji kao Englezi da kupujemo kapitene. Biti kapiten nije mala stvar, a on ima kvalitet da bude jedan od vođa", rekao je Vermezović novinarima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Nikola Ninković je u utakmici osmine finala protiv Borca iz Čačka postao najmlađi kapiten u istoriji Partizana, kada je preuzeo traku od Marka Šćepovića pošto je on u 64. minutu napustio igru.

Vermezović je dodao da bi protiv Borca kapiten bio Lazar Marković da je igrao.

On je kazao da je finansijska situacija u klubu teška i da se vidi nezadovoljstvo igrača zbog toga.

"Svesni smo teške finansijske situacije u klubu. Nemam mehanizme da ih motivišem... Oni u Milanu nisu izašli u grad da kupe nešto već su ostali u hotelu. Ne znam da li neki transfer da zatvori to, ali
prodaja je najbitnija jer mi na drugi način ne možemo da nađemo pare",
kazao je Vermezović.

On je istakao da su Aleksandar Miljković, Miloš Ostojić, Ivan Ivanov, Nemanja Tomić i kapiten Saša Ilić prethodnih nedelja igrali utakmice iako su zbog povreda bez treninga ili su radili smanjenim intenzitetom.

Trener crno-belih je rekao da Filip Knežević, koji je letos došao iz Borca i najavljen je kao veliko pojačanje, ponašanjem na treninzima ne dozvoljava da mu se ukaže šansa na utakmici.

"Knežević mi svojim ponašanjem na trenizima ne daje za pravo da mu dajem da igra. On ne radi ništa... Ima problem, valjda je bio zvezda u Borcu, a sada ima dva reprezentativca kao konkurenciju. Izdaje ga strpljenje, ali ćemo se potruditi da ga vratimo na kolosek. Ima igrački potencijal, ali džabe ako imate nešto i to ne pokazujete", rekao je Vermezović.

Partizan sledeću utakmicu igra u subotu protiv Radničkog u Nišu u Super ligi, dok će pet dana posle toga dočekati italijanski Inter u Ligi Evropa.

Beta

Pogledajte još