Partizan pao u završnici u Barseloni

Crno-belima je to bio četvrti poraz, dok Barselona ima maksimalan učinak.

Partizan će u narednom kolu igrati protiv nemačkog Bamberga, 9. novembra u Beogradu.

Druga dva meča 4. kola ove grupe igraće se sutra, a sastaju se Bešiktaš - CSKA i Bamberg - Lijetuvos Ritas.

Najefikasniji igrač večerašnje utakmice bio je Marselinjo Uertas s 24 poena, uz devet asistencija. U domaćem timu istakli su se još Nejtan Džavai sa 16 i Huan Karlos Navaro sa 15 poena.

Goste iz Beograda predvodio je Dejvis Bertans sa 17 poena. Dejan Musli je ubacio 14, a Leo Vesterman 13.

POGLEDAJ VIDEO: Barselona prejaka za Partizan

Partizan je dobro počeo meč u Barseloni, vratio se posle velike prednosti rivala, na kraju imao priliku i da pobedi ili izbori produzeetak, ali nije imao sreće.

Crno-beli su jakom odbranom u uvodnim minutima sebi dali prostora za kontranapade, a pogađali su i iz reketa i spolja, tako da su poveli sa 7:0, a kasnije i sa 13:4. Izabranici trenera Duška Vujoševića
igrali su u tom periodu lepo i sigurno, a Musli je postigao osam od prvih 15 poena Beograđana.

Tada je Uertas vezao 11 poena, priključili su mu se Šarunas Jasikevičijus i Nejtan Dzazvai, tako da je domaći tim napravio seriju od 16:0 i od 7:15, došao do 23:15 na kraju prve četvrtine, potpuno zaustavivši Partizan.

Situacija je podsećala na onu od prošle nedelje, kada je Lijetuvos Ritas u Viljnusu napravio seriju od 16:0 protiv Partizana, ali je sada šampion Srbije pokazao šta je naučio iz prethodnih poraza i vratio
se potpuno u meč, uz pomoć igrača koji do sada nisu bili u centru pažnje.

Ekipu je prenuo Danilo Anđušić trojkom na početku druge deonice, a Nikola Milutinov je u odbranu uneo živost. Partizan je brzo prišao na 23:20, a onda je izjednačio na 26:26, takođe pogotkom Anđušića, koji ove sezone nije mnogo igrao.

Tokom druge deonice publika je mogla da vidi i prve poene Torija Tomasa u Evroligi, kao i Muslijeve pogotke sa penala bez promašaja. Partizan nije poluvreme završio u vođstvu samo zbog raspoloženog Marselinja koji je prvih 20 minuta završio sa 19 poena.

(old_image)

Davis Bertans je odmah na početku drugog poluvremena vratio Partizan u vođstvo i tada se zaigrala "klackalica". Igralo se koš za koš, a onda je Navaro pogodio četiri trojke, dok je Si Džej Volas postigao
jednu, a Džavai dao koš i slobodno bacanje, tako da je Barselona povela sa 59:46.

Partizan ni tada nije pao, već se polako vraćao u igru. Lučić je postigao trojku i dodatno slobodno bacanje, a Bertans je nešto kasnije postigao trojku, tako da je beogradski tim prišao na 63:55.

Navara je zamenio Džavai, a onda je Sada u samom finišu treće četvrtine vezao šest poena, tako da je Barselona na pauzu otišla sa 12 poena prednosti – 67:55.

Barselona je nastavila da pogađa i u poslednjih 10 minuta, predvođena najviše Džavaijem, tako da je u dva navrata vodila i sa 15 poena prednosti. Gosti su, međutim, pokazali mentalnu snagu, vratili se u meč.

Partizan se vratio u meč trojkama Bertansa, Vestermana i Gordona, a u poslednja dva minuta je ušao sa tri poena zaostatka, 80:77. Imao je beogradski tim priliku da odbrani napad Barselone, ali je lopta došla do Marselinja, koji je uz zvuk sirene pogodio trojku o tablu za 83:77, samo da bi mu Vesterman uzvratio istom takvom i to još u padu.

Atmosfera je u Blaugrani tada došla do usijanja, skoro svi su bili na nogama pošto je meč ušao u neočekivanu završnicu.

Navaro je potom pogodio samo jedno bacanje za 84:80 u korist Barselone, da bi Lučić iskoristio oba za dva poena zaostatka.

Partizan je presekao poslednji napad Barselone, ali je lopta ipak došla do domaćih igrača. Džavai je sa penala doneo svom timu tri poena prednosti, a domaći tim je uspeo da preseče poslednji napad Partizana.

Na kraju je Džavai postigao još jedan penal za konačnih 85:80.

Po završetku utakmice navijači Partizana ostali su da pevaju na tribinama, a ubrzo su im se pridružili i igrači koji su se iz svlačionice vratili na parket.

Beta

Pogledajte još