"Leteći Feliks" osuđen zbog tuče

0

Austrijski ekstremni sportista Feliks Baumgartner, koji je izveo skok sa rekordnih 39.000 metara visine i jedini u slobodnom padu probio zvučni zid, osuđen je u utorak pravosnažno na globu od 1.500 evra, zbog nanošenja telesnih povreda.

Apelacioni sud u Strazburu je potvrdio prvu presudu iz aprila 2012, kada je Baumgarnter osuđen za nanošenje telesnih povreda jednom kamiondžiji na novčanu kaznu od 1.500 evra.

Tokom saobraćajne gužve 30. septembra 2010. u Salcburgu jedan vozač automobila i kamiondžija iz Grčke imali su sukob, a Baumgartner, koji se našao u blizini, stao je na stranu vozača automobila i udario grčkog kamiondžiju u lice, povredivši ga.

Baumgartner nije bio prisutan u sudnici. Tokom procesa on je rekao da je delovao u samoodbrani, što Apelacioni sud nije prihvatio.

Austrijski ekstremni sportista, koji je 16. oktobra izveo istorijski skok sa ivice svemira na teritoriju SAD, nastavio je krajem prošlog meseca da šokira javnost, kada je izjavio da podržava ideju “moderne diktature”, kako bi se rešili ekonomski i socijalni problemi današnjice.

BEČ, 6. novembra 2012. (Beta-AFP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.