Raskrinkano:Smenjena direktorka Agencije za borbu protiv korupcije!

Agencija za borbu protiv korupcije kršila zakon!

Traženje dva službena stana od Vlade i nesprovođenje konkursa za izbor zamenika direktora Agencije, samo su deo razloga zbog kojih je pokrenut postupak za razrešenje direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Zorane Marković, otkriva sajt "Pištaljka".

Ona se tereti i za narušavanje odnosa sa međunarodnim institucijama i organizacijama, nepokretanje postupaka protiv funkcionera koje je inicirao Odbor Agencije, nepopunjavanje načelničkog mesta za kontrolu finansijskih izveštaja stranaka u izbornoj godini, neobjavljivanje zbornika prakse Agencije, promovisanje pravilnika o duplim funkcijama koji nije bio usvojen, uskraćivanje prostora za rad i miniziranje uloge Odbora Agencije.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je na sednici održanoj 16.10.2012. godine u prostorijama Fakulteta političkih nauka u Beogradu jednoglasno usvojio tekst zaključka o pokretanju postupka za utvrđivanje da li postoje razlozi za razrešenje direktorke, piše pistaljka.rs

Pisanje medija o bespravnoj dodeli stanova Ageniciji pokrenulo je niz drugih pitanja vezanih za nezadovoljstvo članova Odbora radom direktorke Agencije, navodi se u zapisniku sa sednice Odbora.

Ukoliko Odbor odluči da je razreši te funkcije, Marković neće imati pravo da se žali, istakao je stručnjak za radno pravo, član Odbora Agencije profesor Branko Lubarda.

Pogledajte još