Azarenka iznenadila Serenu Vilijams

KI BISKEJN, 4. aprila 2009. (Beta-AP) - Beloruska teniserka Viktorija Azarenka pobedila je najbolje rangiranu igračicu sveta Serenu Vilijams iz SAD sa ubedljivih 2:0 (6:3, 6:1) i osvojila titulu na turniru Masters serije u Majamiju.

Vilijamsova, koja je propustila priliku da titulu u Majamiju osvoji i rekordni šesti put, igrala je sa zavijenom levom nogom, zbog čega je imala poteškoća pri kretanju.

Amerikanka je, ipak, na početku meča uspevala da parira 19-godišnjoj protivnici, sve do vođstva od 3:2.

Azarenka, 10. teniserka sveta, potom je osvojila pet uzastopnih gemova, povela sa 1:0 u setovima i 1:0 u gemovima.

Vilijamsova je do kraja meča uspela samo da osvoji još jedan gem, pa je pretrpela tek drugi poraz u Majamiju. Prethodni joj je nanela starija sestra Venus Vilijams.

Beloruskinji je titula u Majamiju treća u karijeri. Sve trofeje osvojila je ove godine, prvi pre tri meseca u Brizbejnu, a potom je bila najbolja i u Memfisu.

Azarenka je ove sezone ostvarila 23 pobede i pretrpela samo dva poraza. Teniserka rođena u Minsku zato će od pondeljka biti na osmom mestu WTA rang liste.

Vilijamsova će i 10. nedelju uzastopce biti najbolja na svetu.

Azarenka je u Majamiju zaradila i 700.000 dolara (521.400 evra) što je više nego što će pripasti sutrašnjem pobedniku finala u muškom singlu u kome će igrati Srbin Novak Đoković i Britanac Endi Marej, koji će se boriti za 605.500 dolara (451.000 evra).

Vilijamsova je zaradila 350.000 dolara (260.000 evra).

Pogledajte još