Britanci odlepili za Beogradom i Nišom

- Ako posetite Srbiju 2012. godine, vrlo lako ćete zaboraviti da se ova srdačna i veoma lepa zemlja tek nedavno izvukla iz brojnih oružanih konflikata - piše britanski "The Daily Mail", a prenosi "Blic".

Poznato je da se Beograd u inostranstvu predstavlja kao pravi grad za provod, međutim ovaj britanski časopis podvlači i lepote netaknute prirode Srbije, Niša, manastira i arheološka nalazišta i niz drugih mesta koja turisti moraju da posete.

Međutim, kako prenosi "Blic", Beograd ima i mane... Naime, najveća mana prestonice i Srbije uopšte, po mišljenju "The Daily Maila", su grafiti koji se "nalaze na pratično svim zgradama, pa i onim sa dugom istorijom".

Cene hrane i pića u Srbiji Britanci navode kao "veoma pristupačne, gde pivo možete kupiti za jednu funtu, a ručati za pet". Beograd su opisali kao grad prepun divnih građevina među kojima se nalaze, ali i ruševina zgrada koje je bombardovao NATO, a koje podsećaju na ne tako daleku prošlost grada.

"Neverovatan pogled sa Kalemegdana" i elegantna Knez Mihailova ulica koja je "prepuna restorana, barova i galerija, i u kojoj se nalaze neke od najpoznatijih zgrada prestonice" posebno su istaknuti u ovoj reportaži britanskog časopisa.

Ispričana je istorija Skadarlije i starogradske muzike, a kao odlična vest pomenuto je da "Srbi uživaju u hrani i zato očekujte ogromne porcije svega".

- Mnogi gradovi se hvale da imaju najbolji noćni život na svetu, ali Beograd, pun raznolikih klubova, skrivenih barova, ima bolji provod nego većina. Splavovi poređani uz Savu i Dunav privlače mlade i lepe ljude koji u redovima čekaju da uđu u klubove u kojima će se provoditi do zore - piše list i dodaje da za one koji nisu ljubitelji celonoćnog igranja, postoji mnogo barova u kojima se može piti srpsko nacionalno piće - rakija, prenosi dalje "Blic".

Članak poziva turiste da posete brojna arheološka nalazišta, kao i da posete Niš - "kapiju Istoka i Zapada" i Ćele-kulu koja predstavlja "slikovit prikaz nasilne prošlosti ove zemlje".

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.