Britanci odlepili za Beogradom i Nišom

0

Britanski "The Daily Mail" preporučuje Beograd i Srbiju kao pravo mesto za turiste – "od onih koji žele da istražuju ogromnu srpsku arheološku baštinu do onih koje zanima samo dobar provod"

Ako posetite Srbiju 2012. godine, vrlo lako ćete zaboraviti da se ova srdačna i veoma lepa zemlja tek nedavno izvukla iz brojnih oružanih konflikata – piše britanski “The Daily Mail”, a prenosi “Blic“.

Poznato je da se Beograd u inostranstvu predstavlja kao pravi grad za provod, međutim ovaj britanski časopis podvlači i lepote netaknute prirode Srbije, Niša, manastira i arheološka nalazišta i niz drugih mesta koja turisti moraju da posete.

Međutim, kako prenosi “Blic”, Beograd ima i mane… Naime, najveća mana prestonice i Srbije uopšte, po mišljenju “The Daily Maila”, su grafiti koji se “nalaze na pratično svim zgradama, pa i onim sa dugom istorijom”.

Cene hrane i pića u Srbiji Britanci navode kao “veoma pristupačne, gde pivo možete kupiti za jednu funtu, a ručati za pet”. Beograd su opisali kao grad prepun divnih građevina među kojima se nalaze, ali i ruševina zgrada koje je bombardovao NATO, a koje podsećaju na ne tako daleku prošlost grada.

“Neverovatan pogled sa Kalemegdana” i elegantna Knez Mihailova ulica koja je “prepuna restorana, barova i galerija, i u kojoj se nalaze neke od najpoznatijih zgrada prestonice” posebno su istaknuti u ovoj reportaži britanskog časopisa.

Ispričana je istorija Skadarlije i starogradske muzike, a kao odlična vest pomenuto je da “Srbi uživaju u hrani i zato očekujte ogromne porcije svega”.

Mnogi gradovi se hvale da imaju najbolji noćni život na svetu, ali Beograd, pun raznolikih klubova, skrivenih barova, ima bolji provod nego većina. Splavovi poređani uz Savu i Dunav privlače mlade i lepe ljude koji u redovima čekaju da uđu u klubove u kojima će se provoditi do zore – piše list i dodaje da za one koji nisu ljubitelji celonoćnog igranja, postoji mnogo barova u kojima se može piti srpsko nacionalno piće – rakija, prenosi dalje “Blic”.

Članak poziva turiste da posete brojna arheološka nalazišta, kao i da posete Niš – “kapiju Istoka i Zapada” i Ćele-kulu koja predstavlja “slikovit prikaz nasilne prošlosti ove zemlje”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.