51

Američki Tajm poziva sve u Guču

Sabor trubača u Guči jedan je od pet festivalskih događaja koje ove godine treba posetiti, objavio je 17. januara čuveni američki magazin Tajm.

Englez obišao svet bez para i avionske karte

Da li je moguće posetiti sve zemlje sveta a da pritom ne sednete u avion? Grejem Hjudžis, tridesetjednogodišnji svetski putnik iz Engleske, je uspeo u tome i ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Madrid: Omiljena prestonica za svačiji džep

Glavni grad Španije svake godine posećuju horde turista iz celog sveta a on im izlazi u susret brojnim povoljnostima i besplatnim aktivnostima, pa je tako dobio epitet omiljene prestonice za svačiji džep.

Smak sveta: Gorska služba spasavanja jedina spremna

Članovi gorske službe spasavanja jedini su Srbi koji su se u petak, na toliko najavljivani Smak sveta, popeli na vrh Rtnja. Oni su se bukvalno našli iznad oblaka kada su se 21.12.2012. godine popeli na vrh Rtnja.

Nova godina: Stranci pohrlili u Prolom banju

Svi kapaciteti za doček Nove godine u Prolom banji su rasprodati, a najveći broj gostiju dolazi iz Makedonije, Bugarske i Rusije, izjavio je direktor tog odmarališta Zlatko Veljović.

Turisti, dobrodošli (ni)ste

Turistički sajt “Trip Advisor” objavio je rezultate godišnjeg istraživanja. Turisti su ocenjivali gradove u kojima su boravili ove godine. Stanovnici Moskve nisu se baš lepo ophodili prema gostima, dok su stanovnici Kankuna opisani kao…

"Krvavo" more kod Sidneja

Čuvena plaža "Bondi" u Sidneju zatvorena je zbog pojave čudne, svetlo crvene alge što je uticalo da voda postane jarko crvena.

Da li svet dobija novo svetsko čudo?

Ovo će biti veće od piramide u Gizi! Tako kaže umetnik Kristo koji planitra da napravi ovu skulpturu. Da bi postigao cilj, biće mu potrebno 30 meseci i na stotine ljudi, ali vredeće - “tričavih” 260 miliona evra. I materijal je krajnje…