Kod Mojkovca poginula dva radnika iz Novog Sada

0

U železničkoj nesreći koja se dogodila kod Mojkovca poginuli su radnici novosadske kompanije "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), a 43 osobe su teže i lakše povređene, saopšteno je iz crnogorske policije.

Nesreća se dogodila juče oko 17.30 časova u mestu Mijatovo kolo, kada je lokalni putnički voz u tunelu naleteo na građevinsku mašinu novosadske firme “Zgop” koja na tom delu izvodi radove na sređivanju pruge.

U trenutku nesreće u vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica-Bijelo Polje bilo je oko 60 putnika, a na pruzi je bilo sedam radnika kompanije “Zgop”.

Povređeni putnici i radnici hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Direktor te zdravstvene ustanove Tomislav Jeremić kazao je da su primljena 43 pacijenata, od kojih tri sa teškim povredama. Tri osobe sa težim povredama su na hirurškom odeljenju.

Ostali, skoro svi, pušteni su kućama, rekao je on.

Povređene u bjelopoljskoj bolnici obišli su ministri Suada Numanović i Tarzan Milošević.

U toku je uviđaj na pruzi, a železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje do daljnjeg je u prekidu.

Na mesto nesreće krenula je komisija Železničke infrastrukuture kako bi utvrdili kako je došlo do udesa.

Direktor Železničke infrastrukture Zarija Franović kazao je de će dalji postupak, po proceduri koja je zakonom predviđena, dati odgovor na pitanje čija je greška uzrok nesreće.
“Žalim što se sve to desilo, naročito zbog izgubljenih života. O greškama ne bih sada govorio, ipak ću to prepustiti organima koji to treba da utvrde”, rekao je Franović.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.