MUP pokreće disciplinski postupak protiv policajca nasilnika iz Višnjićeve

Beogradska policija pustila je na slobodu sedmoro privedenih, a njihovi predmeti su prosleđeni tužilaštvu koje će odlučiti da li će protiv njih biti podnete prekršajne ili čak krivične prijave.

Najveće nezadovoljstvo i negodovanje okupljenih građana, mahom roditelja dece koja su se okupila, jeste hapšenje žene koja je došla po maloletnu ćerku. Ona je policajcima prigovorila zbog čega hapse ljude. Na to je, jedan od policajaca prišao, zavrnuo joj ruku i uhapsio je naočigled njene ćerke koja je uzvikivala "mama". Policajac se nije obazirao, već je ženu ugurao u policijsku maricu. Policajac je ženu uhapsio kada mu je rekla "sram vas bilo"

Privedeni su, slično i drugi građani koji je je policija hapsila bez ikakvog reda, samo zato što su se okupili u trenutku iseljenja ispred zgrade. Na pitanja okupljenih novinara "šta se dešava", pojedini policajci odbrusili su "hoćete li i vi da završite tamo?", piše "Blic".

Na ovo policijsko nasilje prvi je ragovao zaštitnik građana Saša Janković, koji je predložio ministru Ivici Dačiću da se u ime Ministarstva izvini svim građanima koji su privedeni zbog nenasilne, javne podrške porodici Matić.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić potvrdio je da su građani koji su juče privedeni pušteni iz policijske stanice.

- Dobio sam informaciju da će se postupiti po tome da se vidi da li je bilo prekoračenja ovlašćenja od lica koja su tamo radila, ali to je policijski deo priče i videćemo kako će to ići - rekao je Marić.

Pogledajte još