Studentski pornić!

Posle oglasa u kojem je student režije Luka Bursać Fakulteta dramskih umetnosti nudio po 50 evra devojkama za snimanje eksplicitnih scena seksa, internet je preplavio i trejler za taj film u kojem mladić uživa u čarima dve devojke, bez cenzure! Sam autor za „Alo!“ priznaje da u filmu ne glume devojke iz oglasa, već da su scene ukradene iz pornića!

- Vladimir Gvojić je imao samo jednu želju - naslovna je rečenica u trejleru za film „Tri“, koji je snimao za ispit na odseku filmske režije.

- Imam 21 godinu i živim sa roditeljima u Beogradu. Dva puta sam pokušao da upišem FDU u Beogradu i pao sam. Oduvek sam želeo da se j...sa dve ribe u isto vreme - kaže glavni glumac u tom studentskom filmu, nakon čega počinju vruće scene u kojima se pojavljuju mladić i dve „raspoložene” devojke ,piše "Alo".

Luka kaže da mu je cilj bila provokacija javnog mnjenja koja na scene seksa u filmu reaguje gore nego na mnogo strašnije stvari u zemlji.

- Sve dok nema ničeg senzacionalističkog u samom procesu, umetnik je ovde potpuno marginalizovan. Niko ne piše o tebi kada osvojiš nagradu na festivalu, ali pišu kada snimiš seks. Trejler je isto kao i sve ostalo. Samo provokacija - kaže autor filma Luka Bursać .

Na FDU nisu bili naročito raspoloženi da pričaju o ovoj temi. Prof. Zoran Popović, vršilac dužnosti dekana FDU, rekao je da je to samo jedan od više od 100 filmskih, odnosno televizijskih i video projekata koji se realizuju na fakultetu.

- Trejler za film „Tri“ postavljen je pre otprilike 10 meseci, mnogo pre nego što je film snimljen. U tom trejleru korišćen je insert iz nekog američkog filma, koji je student bez znanja svojih profesora skinuo sa „X arta“ - kaže Popović i dodaje da je snimanje filma obavljeno sa znanjem profesora i saradnika na predmetu dokumentarni film.

- FDU i Univerzitet umetnosti imaju pravilnike o disciplinskoj odgovornosti studenata koji regulišu ne samo administrativna pitanja, nego i etičke aspekte. U skladu sa tim pravilnicima, u toku je postupak o disciplinskoj odgovornosti studenta Luke Bursaća - poručio je Popović.

Pogledajte još