Još nema podataka o građanima Srbije

RIM, 6. aprila 2009. (Beta) - Ambasada Srbije u Italiji zatražila je od zvaničnih organa Italije podatke o eventaulnim žrtvama među građanima Srbije u noćašnjem zamljotresu, ali nadležne službe još nemaju kompletne podatke o nacionalnosti poginulih i povređenih.

"Odmah smo od Civilne zaštite Italije zatražili informacije koje bi se eventualno odnosile na naše građane, ali nam je rečeno da je preuranjeno za takve podatke i da će nas odmah obavestiti ukoliko ih bude", rekla je Tanja Majstorović, ministar savetnik ambasade Srbije u Italiji u telefonskom razgovoru za agenciju Beta.

Prema poslednjim podacima, u zemljotresu koji je prošle noći pogodio centralnu Italiju, poginulo je oko 30 ljudi, a nadležne službe strahuju da ima mnogo povređenih, rekla je Tanja Majstorović.

Među žrtvama ima i stranaca, a BBC pominje da su poginule dve građanke Makedonije. Zemljotres, jačine 6,3 stepeni Rihterove skale, pogodio je centralnu planinsku oblast Abruco, koja se nalazi oko 100 kilometara severoistočno od Rima, u 3.30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Pogledajte još