Radnici kikindske Pekare i dalje bez zaostalih zarada

KIKINDA, 18. novembra 2012. (Beta) - Republički Fond solidarnosti odbio je zahteve radnika kikindske "Pekare" da im se isplati sedam zaostalih zarada, jer, kako se navodi u obrazloženju, zahtevi nisu blagovremeno poslati.

Nakon što je u "Pekari" sredinom aprila prošle godine pokrenut stečajni postupak, više od 100 radnika ostalo je bez posla, kao i bez sedam poslednjih plata.

Mnogi od njih ni danas nigde ne rade, a trebalo je da im se isplati pojedinačno oko 140.000 dinara.

Iz sindikata tog preduzeća su naveli da im je poznato da isti problem kod Fonda solidarnosti ima i više od 1.500 radnika u Zrenjaninu.

Bivši radnik "Pekare" i bivši predsednik sindikata zaposlenih u toj firmi Slobodan Kikić izrazio je ogorčenje takvom odlukom i rekao da su radnici prevareni.

U Savezu samostalnih sindikata Kikinde utvrdli su da je Privredni sud u Zrenjaninu doneo Zaključak o konačnoj listi utvrdjenih i osporenih potraživanja, kojim su potraživanja bivših zaposlenih u AD Pekara priznata.

S druge strane, u zrenjaninskom sudu pravnim zastupnicima radnika je jedno vreme govoreno da taj zaključak nije pravosnažan, jer ga nisu svi poverioci primili, zbog čega su bili probijeni rokovi za podnošenje kompletne dokumentacije Fondu solidarnosti.

Pogledajte još