Rumenige: Fudbaleri moraju da se iskupe u Ligi šampiona

BERLIN, 6. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Generalni direktor Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige rekao je da fudbaleri nemačkog šampiona u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Barselone moraju da se iskupe za poraz od Volfsburga od 5:1.

Bajern je u subotu izgubio od Volfsburga sa 1:5, u utakmici 26 kola nemačkog fudbalskog šampionata.

Fudbalere Bajerna je kritikovao i trener Jirgen Klinsman rekavši da se nisu dovoljno trudili na utakmici sa Volfsburgom, a Rumenige smatra da igrači znaju kako moraju da igraju protiv Barselone.

"Očekujemo da ekipa prevaziđe ponižavajući poraz. Sve zavisi od njih i sada moraju da se suoče sa odgovornošću", rekao je Rumenige za klupski sajt.

Takođe, Rumenige je rekao da podržava trenera Klinsmana, iako Bajern ne postiže očekivane rezultate. Nemački šampion je na četvrtom mestu sa tri boda zaostatka za vodećim Volfsburgom i Hamburgom, a do kraja šampionata ostalo je još osam kola.

"Trener je prihvatio dovoljno javnih kritika. Ali ekipa igra na terenu, a ne on. Patimo (zbog poraza od Volfsburga) već dva dana, ali moramo da pokušamo da se podignemo i ravnopravno igramo sa Barselonom. To je skoro nemoguća misija, ali znam iz iskustva da se u fudbalu dešavaju čuda", rekao je Rumenige.

Fudbaleri Bajerna će u sredu od 20.45, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona igrati na gostovanju protiv Barselone, a revanš je na programu 14. aprila.

Pogledajte još