Majk D'Antoni debitovao pobedom za Lejkerse

Lejkersi su zadržali pobedu u finišu meča, pošto je Kobi Brajant u poslednja dva minuta dao šest poena od ukupno 25. Dvajt Hauard je završio meč sa 23 poena i 15 skokova, uprkos jako lošem izvođenju slobodnih bacanja, 7/19.

Pau Gasol i Meta Vorld Pis postigli su po 17 poena za Lejkerse, koji su prekinuli seriju od pet uzastopnih pobeda Bruklina.

Tim iz Los Anđelesa zabeležio je tako petu pobedu u šest utakmica od kada je otpušten trener Majk Braun. Ekipa je sa privremenim trenerom Bernijem Bikerstafom imala učinak 4:1.

Najefikasniji u Netsima bili su Bruk Lopez sa 23 i Deron Vilijams sa 22 poena.

Njujork je ubedljivo u gostima pobedio Nju Orleans sa 102:80 i tako ponovo nagovestio da će možda biti najbolji tim Niksa u poslednjoj generaciji.

Zamah Niksima dao je Karmelo Entoni, koji je postigao 29 poena, od čega čak 19 u prvoj četvrtini. Rejmond Felton i Džej-Ar Smit postigli su po 15 poena.

Njujork je sada vezao dve pobede posle prvog poraza u sezoni i ima učinak 8/1, treći put u istoriji kluba. Niksi su isti skor imali I 1969/70 i 1972/73, kada su osvajali titule.

Entoni je prvi strelac ekipe sa prosekom od 24,2 poena. Tajson Čendler je rekao da ne vidi razloga da prestane poređenje sa šampionskim timovima i u nastavku sezone i pohvalio je svog saigrača.

"Igramo najbolju košarku u ligi, i to zahvaljujući njemu. Igra po celom parketu, na oba kraja. Trebalo bi da bude pri vrhu trke za najkorisnijeg igrača (MVP)", rekao je Čendler.

Hornetse je predvodio Rajan Anderson sa 15 poena.

Filadelfija je kod kuće pobedila Toronto sa 106:98.

Beta

Pogledajte još